Αργεντινέζικο μαγειρευτό

Υλικά:

1/2 του κιλού ψαχνό χοιρινό σε φέτες, 2 καπνιστά λουκάνικα κομμένα σε χοντρές φέτες, 200 γρμ. συκώτι μοσχαρίσιο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες, 1 χοιρινό νεφρό καθαρισμένο, ζεματισμένο σε αλατόνερο και κομμένο σε φέτες, 2 φλυτζάνια καθαρισμένα και χοντροκομμένα φρέσκα μανιτάρια, 300 γρμ. κοκκάρια καθαρισμένα, 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 300 γρμ. περίπου ρίζα σέλινο καθαρισμένη και κομμένη σε χοντρά ζάρια, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, 1 φλυτζάνι λευκό κρασί, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Παρασκευή:

Σε ευρύχωρο σκεύος, κάψτε το βούτυρο και ροδίστε σε αυτό τα κρεμμύδια, τους κύβους της σελινόριζας, τα κομμάτια του χοιρινού, τα λουκάνικα, τα κομμάτια του συκωτιού και αφήστε τα να σιγομαγειρευτούν για 15′.

Ανακατεύετε τακτικά.

Προσθέστε στο σκεύος τα μανιτάρια το σκόρδο, την πάστα ντομάτας, τη σάλτσα σόγιας, την πάπρικα, το αλατοπίπερο και μόλις έρθουν πάλι σε βρασμό, το κρασί. Ανακατέψτε καλά.

Σκεπάστε καλά το σκεύος και αφήστε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 15′-20′ ακόμα, μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας.

Leave a comment