Δροσερή και γρήγορη κρέμα φράουλας

Υλικά:

1/2 του κιλού φράουλες καθαρισμένες, πλυμένες και στραγγισμένες, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας λικέρ φράουλας ή πορτοκαλιού, 1/4 του κιλού άπαχη και ανάλατη μυζήθρα, 1 χαρτάκι βανίλια, 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος.

Παρασκευή:

Λιώστε την μυζήθρα με το πηρούνι.

Κρατήστε μερικές φράουλες ολόκληρες για το γαρνίρισμα και χτυπήστε καλά στην κουζινομηχανή τις υπόλοιπες φράουλες με 2 κουταλιές από τη ζάχαρη και το λικέρ.

Χτυπήστε ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ. Ενώστε τη σαντιγύ με το μείγμα της φράουλας και τη μυζήθρα, ανακατεύοντας απαλά και προσθέτοντας μιά-μιά κουταλιά εναλλάξ από τον πολτό της φράουλας και της μυζήθρας.

Μοιράστε την κρέμα σε ατομικά μπολ και βάλτε τη στο ψυγείο για 30′ με 1 ώρα. Γαρνίρετε με τις φράουλες που κρατήσατε και σερβίρετε.

Leave a comment