Πάπια με σύκα

Υλικά:

1 πάπια 3 κιλά περίπου, έτοιμη για μαγείρεμα, 25 σύκα ξερά μουλιασμένα για 1 μέρα τουλάχιστον, σε 1/2 του λίτρου ξηρό κόκκινο πορτό, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο, 4 φλυτζάνια ζωμός κρέατος, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Παρασκευή:

Σε ευρύχωρο σκεύος, κάψτε το βούτυρο και ροδίστε σε αυτό την πάπια, καλά και από όλες τις πλευρές για 15′.

Κατόπιν, ραντίστε τη με 2-3 κουταλιές από το πορτό στο οποίο μουσκέψατε τα σύκα. Επαναλάβετε το ράντισμα κάθε 20′ περίπου, μέχρι να τελειώσει το ποτό.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και μέσα σε αυτόν το σκεύος που θα τοποθετήσετε την πάπια.

Βουτυρώστε το σκεύος, βάλτε σε αυτό την πάπια και γύρω της τα σύκα.

Αναλύστε το αλεύρι μέσα στον καυτό ζωμό και περιλούστε με αυτόν την πάπια.

Ψήστε, στους 180 βαθμούς για 45′-50′, ραντίζοντας ανα διαστήματα την πάπια με τον ζωμό της.

Αν χρειαστεί, αφαιρέστε το λίπος από τη σάλτσα της πριν σερβίρετε.

Leave a comment